Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy budapesti 2 szobás lakásban Károly és Sára. Károly okos volt, munkamániás és szorult belé jó sok felelősségtudat. Ellenben Sára kissé butuska, szórakozott és néha vannak heuréka pillanatai, mikor olyan ötletekkel rukkol elő, hogy hasravágjuk magunkat előtte. Már 5 éve együtt élnek, ki tudja miért, de együtt vannak. Károly egy neves nemzetközi kereskedelmet bonyolító cégnél dolgozik. Szereti a munkáját, csak a főnökét gyűlöli, amiért nem becsüli meg eléggé az erőfeszítéseit. Sára műkörmösként dolgozik egy szalonban, de emellett folyamatosan reklámfilm meghallgatásokra és modellfotózásokra jár, hátha felfedezik és sztár lehet. 
Teltek az évek, múltak a napok. Egy bizonyos nap reggelén kezdődött minden, azzal a fránya borotvahabbal:
- Drágám meg kéne borotválkoznom. Vettél a boltban borotvahabot? Mert tudod a főnököm, Salamon utálja ha valaki borostás. Mindig azt mondja, hogy már leszálltunk a fáról, már nem vagyunk majmok. -kiabált ki hősünk a fürdőszobából.
- Bocsesz,azt hiszem elfelejtettem. Ha gondolod legyantázhatom, mint a múltkor! Egy hónapig ki se nőtt, így megspóroltad a borotválkozást. -válaszolt hősnőnk a konyhából.
- Inkább kihagynám. Azt elfelejtetted, hogy hormont kellett szednem egy hétig, hogy ne tűnjek kiskamasznak.
- Te tudod.
Károly már nem figyelt, helyette igyekezett minél hamarabb elkészülni. Lelkét közben megacélozta, hogy elviselje Salamon újabb szemrehányását, amit felé intéz mihelyst meglátja. Már nyakkendőjét igazgatja a tükör előtt, amikor Sára köntösben, kávéval a kezében kitipeg a konyhából. Szőke haja csöppet kócos, smink nélküli arca ugyan olyan, mint bármelyik magazin címlapján, ennek ellenére vakolat nélkül soha nem indul el otthonról. Végig nézi szőke hercegét, aki mellesleg barna hajú, és szerencsésnek érzi magát, hogy rátalált a nagy Ő-re:
- Szívem fésülködtél mostanában?
- Mi? Basszus, elfelejtettem! -mérgelődött Károly.
- Semmi gond, használd az 5 ujjas módszert. Manapság már a patkányfészek a divat vagy a szőrpamacs a fejtetőn.
Károly gyorsan beletúr a hajába, igazgatja, majd puszit nyom Sára arcára és aktatáskástól lerohan a lépcsőn, ki a parkolóba a 10 éves Audijához, és már száguld is.
A reggeli csúcsforgalmon túljutva időben beesik a munkahelyére. A recepción becsekkolás után már Ágnes, a recepciós továbbítja Salamon üzenetét:
- Ha Károly megérkezik, azonnal jöjjön fel az irodámba, egy percet se késlekedjen!
- Köszi, hogy szóltál. Pedig azt hittem, hogy ma nem is találkozom vele.
- Szívesen és sok sikert.-mosolyodott el együttérzően Ágnes.
Károly kicsit meglazította a nyakkendőjét, mert máris izzadni kezdett. Vajon mit akarhat tőle, hiszen időre adta le a projektet az egyiptomi piacra való betörésről. Mindent jól kiszámolt, illusztrált és tényekkel alátámasztott. Miközben közeledett a "vesztőhely" felé szíve mélyén azt remélte, hátha egyszer megdícséri, és nemcsak egy üveg sört kap köszönetképpen, hanem prémiumot a sikeres üzlet megkötéséért. Ugyanis tudniillik  Károly és még két srác végzi a munka oroszlánrészét Salamon helyett. A vezetőség természetesen mit sem sejt erről. Lényegében Salamonnak kéne elkészítenie a tervezeteket, Károlynak és a 2 srácnak a meglévő partnercégekkel kéne foglalkoznia, így ők duplán dolgoznak ugyanazért a pénzért. De most térjünk vissza hősönkhöz:
- Kipp-kopp.
- Fáradj be Károly! Ne vakard a segged!
- Jó reggelt uram! Értesültem róla, hogy hivatott.
- Hogy néz ki fiam? Tán nincs pénze borotvára?
- De van, csak elfogyott a borotvahabom! És nem vagyok a fia, mert szinte egyidősek vagyunk. De igyekszem ...
- Elég a mellébeszélésből, a kifogásokat tartogassa a barátnőjének, ha netán tudja... Na mindegy.
- Miért szeretett volna beszélni velem?
- Semmi különös, csak gratulálni szeretnék. A legutóbbi munkája jól megduzzasztotta a cég és az én pénztárcámat.
- Tehát kapok fizetésemelést?
- Jaj, minek néz engem fiacskám? Hazafelé menet Ágnestől vegyen át egy 10.000 ft-os étkezési csekket. Mit kell ilyenkor mondani?
- Köszönöm uram! Most ha nem bánja folytatnám a munkám.
- Csak tessék, szép napot!
Károly szuper mérgesen vonult ki az "ördög" irodájából. Az asztalához közeledve felrúgott minden útjába kerülő szemetest, majd összeszedte. Ha tehetné megfolytaná egy kanál vízben, vagy kiverné belőle még a szart is. A bőrfoteljába beülve kihúzta az egyik fiókot és bevett egy csinos kis nyugtatót, hogy elviselje ezt a napot is. Mert a haragból lassan bosszú lesz és végül elégtétel Károly számára.
Történt pár napja, hogy a fülébe jutott egy fontos dolog. A cég részvényeiből 30%-ot meg lehet vásárolni 1 millió ft-ért, ha vállalja a pályázó, hogy egy új piacot keres, amivel sok pénzt hozó szerződést sikerül kötnie a cégnek. Pont Károlynak való feladat. De vajon, hogyan jutott ehhez az információhoz?
A céges bulin Sára volt a kísérője, aki a legdögösebb vérvörös ruháját vette fel. Persze senki nem tudott arról, hogy ők együtt vannak. Sára feladata a fülesről a teljes igazság kiderítése volt, így a céltábla közelébe egy 50-es éveit taposó László nevű kereskedelmi igazgató került. Volt flörtölés, csábítás, kacérkodás és sok-sok Sára-féle koktél. Ahogy hősnönk mondaná:
"Szegénykém nem bírta a csokilikört abszinttel és 70 fokos pálinkával keverve! Hamar kidőlt, mielőtt még bevethettem volna a szempillaverdesést. Mindent elmondott, valószínűleg nem is volt tudatában, hogy miről kotyog."
Végül pár nappal később Károly elegánsan-Salamon háta mögött-benyújtotta az ausztrál kereskedelmi projektjét. Amire talán csak 1 napot kell várni, hogy kiderüljön vajon ő-e a befutó. Ha igen, akkor Salamon fogja az ő cipőtalpát tisztára nyalni, mert bizony ő lesz a góréja.
Miközben egy szebb jövőn ábrándozott, sajnos eltelt 30 perc semmittevéssel, ami itt elfogadhatatlan, majd valaki kopogott a vállán:
-Hétalvó! Nem kéne már dolgozni? Nézz rám, mennyi munkával hol vagyok, míg te csak itt fogsz örökké gürizni a seggem szintje alatt. -kiáltott rá Salamon, majd fütyörészve hátat fordított és elindult a következő munkatárs felé, hátha piszkálhatja.
- Ebből elég!
- Mit mondtál apród?
- Mondom, ebből elég volt! -kiáltotta Károly vérben forgó szemekkel.
Felpattant a székéről, odalépett Salamonhoz, magafelé rántotta, majd behúzott neki egyet jobbról és egyet balról. Salamon szája felrepedt, majd elvigyorodott:
-Csak ennyit tudsz kisegér?
-Összetörlek te szemétláda, te utolsó féreg. -ezzel Károly rávetette magát.
Salamon meglepődött, de azért nem hagyta magát. Ütötte Károlyt, ahol tudta. Nyögések, kiáltások , szitkozódások hallatszottak miközben a földön birkóztak. Igyekeztek a másikat harcképtelenné tenni, ám hasonló súlycsoportban lévőknek nehezen ment. Salamon lelökte Károlyt magáról, felpattant és letakarította ellenfelével a közeli íróasztalt. Hősünk támolyogva felállt, és fejbeverte Salamont egy fém szemeteskukával, majd mint a bika felöklelte és a földre lökte. Végül Károly egy jól irányzott jobb horoggal kiütötte ellenfelét, majd mellé térdelve szaporán szuszogott. Szépen néztek ki: felszakadt száj és szemöldök, véraláfutások és lilafoltok. A legjobb az egészben, hogy senki nem sietett a "király" segítségére.
Bip-bip-bip ...
-Drágám, ébredj! Ma van az első napod főnökként- rázogatta Sára Károly vállát.
-Jól van, kelek már cicám! Olyan jót álmodtam.
-Meghiszem azt, egész éjjel motyogtál, alig bírtam tőled pihenni! -nézett Sára rosszallóan Károlyra.
-Helyben hagytam Salamont, és rohadtul jól esett.
-Mától te vagy a főnöke. Tervezel valami bosszút?
-Dehogy. Szimplán kirúgom, vagy ha nem lehetséges áthelyeztetem. Ráadásul ma meg se borotválkozom.
-Jól van. Te vagy az én hősöm.-mondta Sára, majd megcsókolta Károlyt.
-Ja és szívem. Keress egy nagyobb lakást, valamint elmehetnénk nyaralni valami magánszigetre és elvihetnénk a szüleimet és a te szüleidet is. Ránk fér a kikapcsolódás.
-Szuper ötlet.
Egy órával később már Károly a recepción toporgott. Mindenkinek alá kellett írnia a jelenléti ívet, majd Károlyra került a sor:
-Jó reggelt. Salamon feltétlenül beszélni szeretne veled, azonnal menj az irodájába.-tolmácsolta az üzenetet Ágnes. 
-Szinte éreztem, köszi, hogy szóltál.
-Ez a dolgom. Ja és tudja már? Amúgy gratulálok a kinevezésedhez.
-Köszönöm. Még semmit sem sejt, majd most jön a hidegzuhany.
Károly belépett a liftbe, ami felvitte a 2. emeletre. Lassan lépdelt a "trónfosztott király" irodája felé. Igyekezett fapofát vágni, hogy el ne árulja örömét. Kopogás nélkül benyit:
-Jó reggelt Uram! Hallottam, hivatott?
-Igen. Jól látom, hogy nem ismeri a borotvát? Tudja már lemásztunk a fáról, meg minden.  De nem is érdekes, hiszen nem sokáig kell egymást elviselnünk. A tegnapi közgyűlésen javaslatot tettem arra, hogy maga taníthatná be az újoncokat az 1. emeleten. És képzelje senki nem szólt semmit ellene, majd elterelték a témát. De miután én vagyok a főnöke, nem kell senkinek az engedélye, így mától lent kezd.
-Tehát, ha jól értem, lefokoz?
-Inkább levegőváltozásnak nevezném!
-Most komolyan? Nem jó benyomást kelt az új főnökére, nem gondolja? Vajon ki kéne rúgnom vagy legyen inkább ebédhordó fiú?-vigyorogva Károly belehuppant az íróasztal egyik foteljába, majd a táskájából elővette a kinevezéséről szóló dokumentumot és odadobta Salamonnak.
-Ez meg mi?-kérdezte a letaszított, majd elolvasta.
A következő jelenet minden pénzt megért Károly számára:
"Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, az asztal mögül Salamon a padlóra keveredik."
Végül Salamon, Károly haragjától tartva felmondott.